- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Un tablou de Ion Ţuculescu, estimat la 65.000 de euro, în Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană de la Artmark
”Toteme căzute”, de Ion Ţuculescu, a fost estimat de Artmark între 40.000 şi 65.000 de euro şi va fi scos la vânzare în Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană, care va avea loc pe 11 iulie la Palatul Cesianu-Racoviţă.
Opera a participat la a 23-a Expoziţie a Bienalei Internaţionale de Artă, Veneţia, 1966 şi este menţionată şi reprodusă în catalogul expoziţiei la cat. 42, respectiv planşa XXII, sub titlul "Linii orizontale".
Totodată, pânza a participat la "Expoziţia Ţuculescu", Stockholm, Galeria Liljevalchs, în 1968, şi la expoziţia "Ţuculescu", Oslo, Galeria Kunstnerforbundet, între 16 – 28 octombrie 1969, cat. 23. Tabloul lui Ţuculescu a participat la Expoziţia Retrospectivă "Ion Ţuculescu", Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul Colecţiilor de Artă, Bucureşti, 1999, şi este menţionată în catalogul expoziţiei la cat. 214, pag. 58, sub titlul "Toteme culcate". Opera este reprodusă în "Ion Ţuculescu", A.E. Baconsky, Ed. Meridiane, Bucureşti, 1972, la cat. 33, sub titlul "Orizontale"
În aceeaşi licitaţie, ”Geometria fulgului de nea (Pentagonă)”, de Constantin Flondor, are o valoare estimativă între 20.000 şi 25.000 de euro.
Este urmată ca valoare de o lucrare semnată Mircea Suciu, ”The Beast”, cu 18.000 de euro. Paul Neagu este prezent în licitaţie cu o sculptură în lemn ”24 de argumente”, estimată între 9.000 şi 16.000 de euro.
Artistul vizual Dumitru Gorzo participă în licitaţie cu lucrarea ”Head”, care va fi licitată de la 8.000 de euro. Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană cuprinde şi opere ale artiştilor Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu, Marcel Guguianu, Sabin Bălaşu, Corneliu Baba, Geta Brătescu, Constantin Piliuţă, Ion Pacea, Paul Gherasim şi Ion Bârlădeanu.